24 juli 2019 tom

Grindbakken blijven aanwezig op Zandvoort tijdens GP

Uitloopstroken zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de F1, waarbij het circuit van Paul Ricard toch wel het grootste voorbeeld is. Fans zijn hier niet blij mee en willen er niks van weten. De grindbakken in Zandvoort zouden niet veilig genoeg zijn en er zouden uitloopstroken in de plaats komen. Onlangs zei Jarno Zaffelli (eigenaar van Dromo, het bedrijf dat de aanpassingen aan het circuit verricht) dat de grindbakken zeer waarschijnlijk worden behouden. Dit vanwege het erfgoed van het circuit.  Ook de eigenaren van het circuit hebben er nadrukkelijk om gevraagd. Het is ook wat Zandvoort zo uniek maakt en misschien ook wel een van de redenen waarom de FIA voor Zandvoort heeft gekozen.

Het is de bedoeling dat alle aanpassingen aan het circuit in maart al klaar zijn. Dit wordt een flinke klus, maar geen onmogelijke. In november zullen de eerste werkzaamheden worden verricht. Er komt onder andere een banking van 18 graden in de laatste bocht waardoor de coureurs hun DRS daarvoor al kunnen open zetten. Dit zorgt waarschijnlijk voor meer inhaalacties op het rechte stuk op start/finish.