24 juli 2019 tom

Valtteri Bottas niet te spreken over keuze Zandvoort

De meningen van de coureurs over het toewijzen van een GP aan Zandvoort verschilt heel erg. Max Verstappen is er door zijn verleden op het circuit uiteraard erg blij mee. Valtteri Bottas (Mercedes) is er echter niet over te spreken. Hij heeft veel liever circuits waar echt kan worden geracet. Zandvoort is in zijn ogen niet een circuit waar veel kan worden ingehaald en is alleen gekozen vanwege het verleden, politieke redenen en geld. En omdat Max het goed doet en Nederlander is.

Bottas heeft veel liever spektakel dan een optocht zoals Monaco en dus waarschijnlijk in de toekomst Zandvoort. Zandvoort staat er inderdaad om bekend dat het inhalen vrijwel onmogelijk is. Zeker met de huidige F1 auto’s zal het inderdaad erg lastig worden en wordt er vermoedelijk alleen ingehaald aan het einde van het rechte stuk. Of dit rechte stuk daar lang genoeg voor is zal moeten blijken.