Valtteri Bottas niet te spreken over keuze Zandvoort

De meningen van de coureurs over het toewijzen van een GP aan Zandvoort verschilt heel erg. Max Verstappen is er door zijn verleden op het circuit uiteraard erg blij mee. Valtteri Bottas (Mercedes) is er echter niet over te spreken. Hij heeft veel liever circuits waar echt kan worden geracet. Zandvoort is in zijn ogen niet een circuit waar veel kan worden ingehaald en is alleen gekozen vanwege het verleden, politieke redenen en geld. En omdat Max het goed doet en Nederlander is.

Bottas heeft veel liever spektakel dan een optocht zoals Monaco en dus waarschijnlijk in de toekomst Zandvoort. Zandvoort staat er inderdaad om bekend dat het inhalen vrijwel onmogelijk is. Zeker met de huidige F1 auto’s zal het inderdaad erg lastig worden en wordt er vermoedelijk alleen ingehaald aan het einde van het rechte stuk. Of dit rechte stuk daar lang genoeg voor is zal moeten blijken.

Grindbakken blijven aanwezig op Zandvoort tijdens GP

Uitloopstroken zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de F1, waarbij het circuit van Paul Ricard toch wel het grootste voorbeeld is. Fans zijn hier niet blij mee en willen er niks van weten. De grindbakken in Zandvoort zouden niet veilig genoeg zijn en er zouden uitloopstroken in de plaats komen. Onlangs zei Jarno Zaffelli (eigenaar van Dromo, het bedrijf dat de aanpassingen aan het circuit verricht) dat de grindbakken zeer waarschijnlijk worden behouden. Dit vanwege het erfgoed van het circuit.  Ook de eigenaren van het circuit hebben er nadrukkelijk om gevraagd. Het is ook wat Zandvoort zo uniek maakt en misschien ook wel een van de redenen waarom de FIA voor Zandvoort heeft gekozen.

Het is de bedoeling dat alle aanpassingen aan het circuit in maart al klaar zijn. Dit wordt een flinke klus, maar geen onmogelijke. In november zullen de eerste werkzaamheden worden verricht. Er komt onder andere een banking van 18 graden in de laatste bocht waardoor de coureurs hun DRS daarvoor al kunnen open zetten. Dit zorgt waarschijnlijk voor meer inhaalacties op het rechte stuk op start/finish.

Tickets GP voor veel te hoge prijzen op Marktplaats

Nadat de tickets voor de GP van Zandvoort zijn toegewezen aan de fans die hebben aangegeven te willen gaan, heeft een groot deel van deze fans de tickets voor woekerprijzen op Marktplaats gezet. De bedragen liggen al 2 tot 3 keer zo hoog als de originele aankoopprijs. Dit gebeurt wel vaker bij grote sportevenementen en is illegaal. Het doorverkopen van tickets is strafbaar en de organisatie van de F1 Heineken Dutch Grand Prix gaat er dan ook alles aan doen om deze zogenaamde fans te pakken te krijgen.

Er waren meer dan een miljoen aanvragen voor de slechts 150.000 kaarten die er beschikbaar waren. Dit is een ongekend hoog aantal en komt zelden voor bij andere F1-weekends in het buitenland. Er zijn nog wel wat manieren om aan kaarten te komen naast Marktplaats. Kijk bijvoorbeeld eens op Sportstadion.nl, die een officiële samenwerking hebben met de Dutch GP.